Läpipeluuohje

Claire Redfieldin 1. skenaario

Upean alkuvideon jälkeen lähde juoksemaan sinnepäin minne nokka näyttää ja väistele ihmeessä niitä zombeja parhaasi mukaan (älä missään nimessä ammu!), sinullahan on koko kadunleveys käytettävissäsi. Kadun päässä vasemmalle - siellä on vielä kaksi zombia. Mene ovesta asekauppaan. Vaihdettuasi muutaman sanan asekauppiaan kanssa ota ENSIN kaupan takaoven oikealla puolella tiskillä olevat ammukset, sitten vasta ne vasemmalla olevat. Zombit rynnivät ikkunasta sisään ja tappavat asekauppiaan. Tapa sinä puolestasi tuhmat zombit - kaikki ovat kuolleet vasta kun musiikki loppuu. Mene kuolleen kauppiaan luokse ja ota hänen aseensa. Sinulla on nyt Bow Gun eli varsijousi, warsin qiva ase... Mene ulos kaupan takaovesta.

Juokse kujaa eteenpäin - älä ammu verkon takana olevia zombeja. Zombit rikkovat portin - iik! Auto tukkii tiesi, ota sen perässä olevat ammukset ja ala sitten ampua takanasi öriseviä zombeja. Mene zombien rikkomasta portista koriskentälle ja varo yksinäistä zombia. Mene rautaovesta. Jatka eteenpäin; portaat ylös, parveke, portaat alas. Ota roskatynnyristä ammuksia. Kiipeä roskalaatikon päälle ja ammu pari lähentelevää zombia (tähtää alaspäin). Tiputtaudu alas ja väistä loput kujalla olevat zombiet, mene ovesta.<

Jatka eteenpäin autonvieriä pitkin ohi aterioivan lauman. Mene bussin ovesta. Ota ammukset mustan laukun päältä. Sinua kohti tulee lattiaa pitkin ryömivä zombie, ammu alaspäin. Ammu toinenkin zombie ja painu bussin etuovesta ulos. Väistele zombeja ja mene rautaportista. Jatka suoraan eteenpäin, portaat alas, kujaa pitkin, portaat ylös. Ota puskasta green herb ja... oletkin jo kyttäaseman pihalla! Oi auvoa!! Mene poliisiaseman ovista sisään.

Mene toisena vasemmalla olevasta ovesta, ei siis pariovista. Huoneessa on haavoittunut poliisi, jolta saat avainkortin. Kun poliisi ajaa sinut ulos huoneesta, mene aulassa olevan ison pöydän luo. Ota ammukset tiskiltä ja ink ribbon kirjoituskoneen vierestä (kannattaa varmaan tallentaa jos pelaat ensimmäistä kertaa!). Mene sitten tietokoneen luokse ja käytä avainkorttia. Kone avaa aulan ovet. Mene nyt pariovista. Tässä huoneessa on tavara-arkkusi, jätä sinne nyt ainakin veitsesi ja ink ribbon. Ota sohvalla oleva paperi ja laatikosta health spray lockpickin avulla. Iik! Örkki on ikkunan ulkopuolella. Mene ovesta. Juokse kulman ympäri päättömän poliisin luokse. Kumarru kaksi kertaa, niin saat ammuksia. Kävele verilammikon luokse, niin licker ilmestyy... Eikun Bow Gun käyttöön, ole tarkkana tähtäyksen kanssa. Tapettuasi lickerin ota green herb ja mene ovesta.

Juokse käytävää pitkin eteenpäin (älä mene pariovista), mene ovesta käytävän päässä. Oikealla puolellasi on naiszombie, juokse sen ohi nurkkaan ja ala ampua zombeja automaattitähtäyksellä. Niitä on monta tässä käytävässä ja kannattaa tosiaan ampua ne kaikki kuoliaiksi. Joudut kulkemaan tästä monta kertaa, ja jos jätät zombeja tappamatta, ne ovat paikallaan myöhemminkin. Portaiden vieressä nurkassa on kaksi green herbiä. Ovesta pääsee tallennushuoneeseen. Hyllyssä arkkusi vieressä on ammuksia laatikossa. Kirjoituskoneen vieressä on ink ribbon. Mene takaisin ulos ja portaat ylös. Juokse käytävää pitkin patsaiden luokse. Työnnä punertava patsas ison patsaan oikealla puolella olevan laatan päälle. Työnnä nyt harmaa patsas ison patsaan vasemmalla puolella olevan laatan päälle. Ison patsaan kädessä oleva punainen jalokivi putoaa, ota se. Ison patsaan takana on ammuksia piilossa. Ja jos mokaat, mene ovesta ulos ja palaa takaisin, niin patsaat ovat alkuperäisillä paikoillaan.

Mene ovesta ja mene käytävässä oikealla puolellasi olevasta ovesta. Olet nyt S.T.A.R.S.:in huoneessa. Oikealla olevassa teräskaapissa on Grenade Launcher (kranaatinheitin). Kaappia vastapäätä, seinällä roikkuvassa laukussa on First Aid Spray. Huoneen toisessa päässä olevan tuolin takana on piilossa ammuksia. Chrisin työpöydällä (kitaran vieressä) on Chrisin päiväkirja. Ota se, sillä sen sisällä on Unicorn Medal. Kun yrität lähteä huoneesta faksi saapuu, ota se jos haluat.

Palaa koko matka takaisin poliisiaseman aulaan. Pysy matkalla kaukana ikkunoista... Mene aulassa olevan suihkulähteen luokse ja laita Unicorn Medal kylttiin - saat avaimen. Juokse takaisin päättömän poliisin ja verilammikon luokse ja avaa ovi. Lattialla oven oikean puolen lähellä on ink ribbon. Työnnä metallirappuset huoneen perälle ja ota kaapin päällä oleva crank. Juokse takaisin S.T.A.R.S.:in huoneen luokse (kannattaa varmaan jättää matkalla tarpeettomia tavaroita arkkuun). Zombie ahdistelee Sherryä, ammu mokoma (siis zombie :D ). Mene Sherryn perässä ovesta (ja tarpeettomaksi käyneet tavarat kannattaa aina heittää mäjelle eli discard). Ota käytävän avoimen kaapin kohdalla olevat ammukset. Tapaat Leonin, joka antaa Clairelle radion. Pikkupöydän laatikossa on ammuksia. Mene ovesta. Olet kirjastossa. Mene rappusia ylös ja juokse ylätasanteen päähän (älä siis mene ovesta). Katso seinässä olevaa kuvaa, näet mihin järjestykseen kirjahyllyt täytyy siirtää. Paina seinässä olevaa punaista nappia ja siirrä hyllyt kuvan osoittamille paikoille. Ota kuvan takaa paljastunut kivi.<

Mene pariovista ulos (ei siis siitä ovesta josta tulit kirjastoon). Kierrä tasannetta pitkin zombeja ampuen. Tasanteen puolivälissä laske paloportaat alas. Mene tasanteen toisessa päässä olevasta ovesta. Olet taas tallennushuoneessa. Poimi tavaroita mukaasi ja tallenna jos haluat. Ota sytkäri mukaasi! Palaa takaisin ylätasanteelle ja mene palotikkaita alas. Mene taas pariovista, ohi päättömän poliisin ja verilammikon. Mene nyt seuraavassa käytävässä olevista pariovista. Mene liitutaulun vasemmalla puolella olevasta ovesta sisään. Sytytä tuli takkaan sytkärillä ja ota punainen jalokivi. Palaa takaisin tallennushuoneeseen mistä löysit sytkärin.

Mene nyt huoneen toisesta ovesta ulos. Mene oikealla olevasta ovesta. Juokse eteenpäin ja mene suoraan edessäsi olevasta ovesta. Mene rappuset alas (täällä on monta green herbiä, mutta tarvitset nyt ainakin pari tyhjää paikkaa. Voit ottaa herbejä myöhemmin) ja ovesta. Ota ruumiista ammuksia. Mene avoimesta ovesta isoon huoneeseen, siellä on monta zombia. Mene toisesta avoimesta ovesta pieneen huoneeseen. Avaa kassakaappi koodilla 2236, ota ammukset ja kartta. Pöydän takana on herbejä, ota jos tarvitset/mahtuu mukaan. Mene takaisin ulos, portaat ylös ja ovesta sisään. Juokse oikealle, korppeja karkuun ja mene ovesta.

Olet ulkona palavan helikopterin luona. Mene oikealle ja rappuset alas. Juokse zombeja väistellen tiilirakennuksen ovesta sisään. Ota huoneesta punainen hanaratti, ammukset ja ink ribbon. Palaa takaisin palavan helikopterin luokse ja mene verkkoseinän toiselle puolelle. Käytä hanarattia, tulipalo sammuu. Ota ammuksia helikopterista ja palaa korppikäytävän kautta käytävään, josta pääsee tallennushuoneeseen. Mene ohi tallennushuoneeseen johtavan oven ja kulman ympäri. Olet helikopterinhylyn luona. Mene sen nokan oikealla puolella olevasta ovesta. Ota huoneen perällä kiiltelevä avain. Laita sitten punaiset jalokivet patsaan kummallekin puolelle. Ota sinisen kiven puolikas haltuusi. Mene takaisin poliisiaseman aulaan palotikkaita pitkin.

Mene taas pariovista, ohi verilammikon ja eteenpäin... Kun olet käytävässä jossa on rappuset yläkertaan, mene oikealla olevasta metalliovesta. Pikkuruinen huone on täynnänsä zombeja, jalkajousta kannattaa käyttää. Ota metallikaapin laatikosta räjähdettä (kohta räjähtää!!). Sitä filmirullaa ei ainakaan ensimmäisellä pelikerralla kannata ottaa. Mene seuraavasta ovesta ja ota pikkuhuoneen pöydällä oleva räjäytin. Yhdistä räjäytin ja räjähde niin sinulla on PUMMI!! Huoneesta löytyy myös muuta hyödyllistä...

Palaa poliisiaseman aulaan. Mene pääoven vasemmalla puolella olevasta ovesta. Älä mene sinisistä pariovista, vaan jatka matkaa eteenpäin. Mene ovesta jossa on kalteri-ikkuna. Ota kivi ja First Aid Spray jos uskallat... Palaa takaisin palotikkaita pitkin yläkertaan ja tallennushuoneeseen. Mene helikopterinhylyn luokse ja aseta pommi paikoilleen. KA-BUUM! Mene paljastuneeseen käytävään ja juttele poliisipäällikön kanssa. Mene huoneessa olevasta toisesta ovesta ja eteenpäin. Sytytä valot pimeään huoneeseen niin löydät Sherryn. Arkussa on sinua kiinnostava tavara. Palaa poliisipäällikön huoneeseen ja ota hänen jättämänsä tavarat. Mene korppikäytävään ja ensimmäisestä ovesta ulos ja portaat alas. Mene ovesta, avoimen oven ohi ja avaa ovi avaimella. Mene käytävää pitkin ja rappuja alas (rappujen yläpäässä olevassa hyllyssä on ammuksia). Olet nyt koirakäytävässä. Kulje varovasti eteenpäin, koirat kannattaa ampua kun ne ovat vielä kaukana.

Mene oikealle ja pariovista joiden yläpuolella on keltaista. Mene nurkassa olevan laitteen luokse ja laita vivut oikeaan järjestykseen: up, down, up, down, up. Mene takaisin ulos ovesta ja vasemmalle koirakäytävän toiseen päähän. Mene ovesta ja juokse kujan toiseen päähän. Mene aukosta ennenkuin koirat ehtivät kimppuusi. Mene ovesta pieneen tallennushuoneeseen. Ota/jätä tavaroita ja TALLENNA!! Kun menet ulos tallennushuoneesta tapaat taas Sherryn. Sinusta tulee nyt hetkeksi Sherry ja vaikeeta on!! Sherryllä kun ei ole mitään aseita ja zombeja on vastassa. Mene hissillä ylös, juokse vasemmalle, zombien ohi ja suoraan edessäpäin olevasta ovesta. Laskeudu altaan pohjalle (altaan takana olevasta aukosta). Työnnä laatikot seinän viereen riviin ja kiipeä takaisin ylös. Laske altaaseen vesi ja mene laatikkosiltaa pitkin hakemaan avain. Palaa sitten takaisin paikkaan missä näit Clairen viimeksi.

Olet taas Claire. Ota Sherryn heittämä avain ja mene takaisin koirakäytävään (varustaudu hyvillä aseilla ja parannusvälineillä, mutta jätä myös tyhjää). Mene koirakäytävässä pariovista ruumiinavaushuoneeseen ja mene siellä nurkassa takana olevan kaapin luokse. Ota avainkortti ja ammu zombiet. Mene koirakäytävässä olevan oven luokse ja avaan ovi kortillasi. Ota huoneesta ammuksia ja konekivääri (tarvitsee KAKSI paikkaa!!), MUTTA jätä sidepack Leonia varten! Mene takaisin rappusia pitkin poliisiaseman ykköskerrokseen. Avaa rappusten yläpäässä oleva ovi, huoneessa on mm. ammuksia. Saattaa olla että tässä vaiheessa sinulla on liikaa tavaroita mukanasi. Silloin voit käydä jättämässä tavaroita arkkuun (poliisiaseman aulan pariovien luona oleva on lähimpänä. Ota mukaasi myös sytkäri ja crank!) ja voit palata takaisin hakemaan tavaroita.

Mene paikkaan missä licker hyökkäsi kimppuusi peililasin läpi, siis sinne missä oli kalteriovi. Mene käytävän päässä olevalle vihreälle ovelle ja avaa se. Sytytä sytkärillä tuli kamiinaan. Aktivoi patsassoihdut järjestyksessä 12, 13 ja 11. Siis ensin keskimmäinen, sitten oikeanpuoleinen ja sitten vasemmanpuoleinen. Huoneen toisella puolella olevasta taulusta putoaa ratas, ota se. Ja muuten, tässä huoneessa on myös First Aid Spray. Mene takaisin kirjastoon ja ole varovainen matkalla.

Kirjastossa mene portaat ylös ja ovesta. Tasanteella mene seuraavasta ovesta. Käytä crankia seinässä olevaan aukkoon niin portaat laskeutuvat. Mene portaat ylös. Laita ratas koneistoon ja paina nappia. Ota auenneesta aukosta sinisen kiven toinen puolikas. Yhdistä sinisen kiven puolikkaat. Kun sinulla nyt on hallussasi kaikki kolme kiveä, mene takaisin käytävään jysähtäneen helikopterin luokse ja poliisipäällikön huoneeseen. Paina poliisipäällikön pöydän takana olevaa nappia ja laita kaikki kolme kiveä taulun takaa paljastuneisiin koloihin. Mene avautuneesta salaovesta hissin luokse. Mene hissillä alas ja ovesta sisään. Juttele poliisipäällikön kanssa, mene tikapuut alas ja taistele ökön kanssa.

Palaa takaisin ylös hakemaan Sherry. Ja sitten taas takaisin alas. Paina tasanteella olevaa nappia ja mene laskeutuneita tikapuita pitkin ylös. Olet kohta taas Sherry. Juokse eteenpäin, mene tuuletuskanavaan ja ota lopulta silver coin. Olet taas Claire. Juokse eteenpäin ja mene ovesta. Olet tallennushuoneessa. Ota mukaasi sytkäri ja hanaratti. Avaa huoneessa oleva ovi lock pickillä, mene tikapuita alas, varo zombia ja ota ammukset. Palaa takaisin ylös. Mene huoneen nurkassa olevalla hissillä alas. Mene käytävän päässä olevasta ovesta. Laskeudu viemäriin ja mene vasemmalle. Ota ammuksia syvennyksestä. Mene viemäriä pitkin (älä jää ampumaan hämähäkkejä), mene ovesta. Nouse syvennykseen ja mene ovesta. Tapaat Sherryn äidin Annetten. Jatka eteenpäin. Käytä hanarattia. Mene sillan yli ja käytä hanarattia, niin silta liikkuu takaisin alkuperäiselle paikalleen. Tämä täytyy tehdä jotta voit käyttää siltaa myöhemmin. Ota tavarat ja mene ovesta. Kroko hyökkää kimppuusi. Mene taaksepäin ja paina seinässä olevaa punaista valoa. Mene vielä taaksepäin ja käänny odottamaan. Kun näet krokon ammu - se räjähtää yhdellä laukauksella. Juokse sinne mistä kroko tuli. Avaa ovi ja mene Sherryn luo. Ota silver coin Sherryltä.

Mene tikapuut ylös, mene siltaa pitkin, käänny vasemmalle ja ota golden coin. Palaa takaisinpäin ja käytä hanarattia tuuletuskanavan luona. Mene tuuletuskanavan läpi ja palaa viemäriä pitkin vesiputouksen luokse. Laita molemmat coinit paikoilleen, niin vesiputous kuivuu ja pääset kulkemaan ovesta. Juokse eteenpäin, laita sähköt päälle vaunun oikealla puolella ja mene vaunuun. Käytä sytkäriä vasemmalla olevaan rakettiin ja ota välkkyvä avain. Mene ovesta ja risteyksessä vasemmalle hakemaan Sparkshot zombin alta (sähköase tarvitsee kaksi paikkaa). Etene käytäviä pitkin tikapuiden luokse ja mene ylös. Tallenna, ota tavarat ja mene ovesta.

Mene takakautta keltaisen hissitasanteen sisään ja ota ammukset ja avain ohjaamosta. Mene ulos ja käytä avainta paneeliin, niin hissitasanne lähtee laskeutumaan. Mene ulos hissitasanteelle ja ammu Sherryn isä William. Ota pikkuhuoneessa tavarat. Lähde huoneesta, mene vihreään käytävään ja ovesta. Juokse pyöreään keskushuoneeseen ja mene siniseen käytävään. Mene käytävän päässä olevasta ovesta kylmälabraan ja ota tavarat. Käytä Fuse Casea tietokoneeseen ja ota sitten valmis Main Fuse. Palaa takaisin ja laita Main Fuse paikalleen keskushuoneeseen - sähköt palaavat päälle. Jatka punaisella merkittyä käytävää pitkin ja mene ovesta. Mene käytävän päässä olevasta ovesta. Ota tavarat huoneesta ja käytä tietokonetta. Tapa tuuletuskanavan kasvi ampumalla kerran ylöspäin tuliammuksella ja mene kanavaan. Ammu seuraavassa huoneessa olevat kaksi lickeriä ja ota ammukset kaapista. Mene ulos ovesta. Palaa käytävää pitkin takaisinpäin ja avaa iso työntöovi. Ammu kaksi kasvia tuliammuksilla. Mene ovesta, hoitele vielä yksi kasvi ja mene tikapuut alas. Mene ovesta ja hoitele lickerit. Ota herbit ja huomaa MO-tietokone. Mene nyt kuitenkin koneen ohi käytävään ja ovesta monitorihuoneeseen. Järjestele tavarasi arkun luona.

Mene arkun vieressä olevasta ovesta, juokse käytävää pitkin ja käänny vasemmalle. Mene isosta labran ovesta. Avaa eteisessä oleva kaappi avaimella. Ota myös ammukset kaapista. Jatka sitten labraan ja ota pöydällä välkehtivä avainkortti. Palaa tulotietäsi takaisinpäin ja jatka käytävään jossa on limaa. Mene ovesta ja ammu jättihyönteinen. Ammu tietsikan näppiksen pöpöt ja loggaudu koneelle nimellä GUEST. Palaa sinisellä merkitylle East Arealle. Avaa suoraan edessäpäin oleva ovi avainkortillasi. Hoitele zombiet ja ota tavarat. Sytytä valot ja ota MO-levyke. Käytä tietokonetta ja laita seerumi koneeseen. Kytke oikealla oleva kone päälle.

Ota valmis seerumi ja mene taas tikapuita pitkin alas. Mene takaisin labraan (mistä löysit vähän aikaa sitten avainkortin). Mene nurkassa olevan koneen luokse ja käytä seerumi. Tee tallennus monitorihuoneessa ja ota mukaasi hyviä aseita ja parannusvälineitä. Mene MO-tietokoneen luokse ja käytä MO-levyke. Mene auenneesta ovesta sisään ja tilaa hissi. Kun William ilmestyy, juokse taaksepäin, käänny ympäri ja ammu konekiväärillä niin kauan että William muuttaa muotoaan. Vaihda sitten grenade launcheriin ja ammu mokoma Williami! Mene hissiin ja juokse junaan. Jippii!! Seuraavaksi onkin vuorossa Leonin 2. skenaario...

2 kommenttia:

  1. Pelasin läpi ensin clairella, sitten leonilla jolloin tarina muuttui. Jatkuuko peli nyt jotenki erilailla kun alkaa taas clairella vai onko sama kuin ensimmäisellä kerralla?

    VastaaPoista
  2. Kannattaa pelata myös ensin Leonilla ja sitten Clairella.

    VastaaPoista